2018-04-19 09:34:44• hírek • Bede Emőke

Még felhasználhatod a korábban megvásárolt buszjegyeid

Fotó: Transurban Satu Mare hivatalos facebook oldal
Fotó: Transurban Satu Mare hivatalos facebook oldal

Április 16-tól lépett érvénybe a helyi tömegközlekedési vállalat áremelése, mely egyaránt érinti a busz- és bérletárakat is. Utánajártunk, meddig lehet büntetés nélkül felhasználni a régi jegyeket.

Mint arról korábban beszámoltunk, a Transurban tömegközlekedési vállalatnak nyolc év után újra árakat kellett emelnie, hogy lépést tudjon tartani napjaink gazdasági helyzetével. A legutóbbi emelés óta ugyanis jelentősen drágult az üzemanyag, nőttek a különféle adók és illetékek, és persze az sem hagyható számításon kívül, hogy idő közben emelkedtek az alapbérek is. Mindezen tényezők miatt e hónap 16-ától többet kell fizetnünk a jegyekért és bérletekért.
 

Felvetődik a kérdés, hogy meddig használhatjuk fel a 16-a előtt megvásárolt jegyeinket. Nos, aki rendelkezik ilyenekkel, az még május 31-ig felhasználhatja őket. Az ellenőrök sem büntetik meg azokat, akik ilyen jeggyel utaznak, de a bliccelők jobban teszik, ha inkább lyukasztanak vagy pecsételnek, ugyanis a speciális, büntetésként levágott jegy is megdrágult. A helyszínen kifizetett jegy értéke mostmár 25 lej. Június 1-től pedig már csak az új díjszabás szerinti jegyeket fogadják el az ellenőrök, érdemes tehát figyelni erre.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: